Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Läsartext
LÄSARTEXT: SPF Seniorer blir digitala

I dessa tider då pandemin håller oss i ett starkt grepp märks det digitala utanförskapet i samhället än mer.

Detta är en läsartext.

Evert Petersson, Åke Nyren, Siv Strandberg , Ellinor Lundström och Lisa Andersson.

Annons

Delar av SPF Seniorerna i Nordanstigs styrelse nappade på ett erbjudande från Studieförbundet Vuxenskolan att få delta i en studiecirkel i ämnet “Bli digital”. Detta bland annat för att se över möjligheten att ha digitala styrelsemöten nu då de inte får mötas fysiskt.

Gruppen har träffats tre gånger under ledning av Ellinor Lundström och Lisa Andersson från Studieförbundet Vuxenskolan. De har lärt sig att starta och bjuda in till digitala möten, mötespedagogik och att dela dokument. Vi har även diskuterat hur det digitala kan både exkludera och inkludera människor.

Annons

Annons

– Fortsättningsvis hoppas vi att detta även kan vara en möjlighet för föreningens medlemmar att till exempel ha studiecirklar digitalt eller varför inte tio-kaffe tillsammans vid skärmen på sin dator, surfplatta eller telefon. En deltagare uttrycker att “Har man bara motivation så kan man lära sig detta” och det är denna grupp ett bevis för, säger Ellinor Lundström.

Studieförbundet Vuxenskolan kommer även framgent att erbjuda sina samverkande organisationer att delta i studiecirklar på temat Bli Digital. Om man ser till statens syfte med folkbildning så är detta något som verkligen ligger i linje med dessa.

1. Stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin.

2. Bidra till att göra det möjligt för en ökad mångfald människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen.

3. Bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället, och bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Ellinor Lundström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy