Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vindkraftsutbyggnad längs Söderhamnskusten

Insändare
INSÄNDARE: SD säger nej till vindkraft i Söderhamns skärgård

Planerna på vindkraftsparken utanför Söderhamn har rört upp en kritikerstorm, vilket är fullt naturligt och förståeligt, skriver Daniel Persson (SD).

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild, Olle Larsson

Annons

Vid etablering av större tillståndspliktiga vindkraftverk finns det i dag krav på att etableringen aktivt måste tillstyrkas i den aktuella kommunen, även kallat för det kommunala vetot.

Planerna på vindkraftsparken utanför Söderhamn har rört upp en kritikerstorm, vilket är fullt naturligt och förståeligt. Vindkraftverk medför betydande konsekvenser, inte minst innebär det fördärvade estetiska- och landskapsbildsmässiga värden, samt natur- och kulturvärden. Ofta annekterar man områden som kan komma i konflikt med framtida användningsintressen. Det kan säkerligen påverka tillströmning av turism till kommunen vilken i förlängningen påverkar våra företags intäkter.

Annons

Annons

Många av de som har oturen att ha bostadsfastigheter på fel ställe när vindkraftverken byggs kan drabbas av förstörd landskapsbild och sänkta fastighetsvärden, vindkraften genererar även oljud, vibrationer och solreflexer.

Vi Sverigedemokrater i Söderhamn kommer säga nej till vindkraft i vår skärgård, vi ser alltför stora negativa konsekvenser för kommunen.

Daniel Persson Gruppledare SD Söderhamn

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy