Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
INSÄNDARE: Mer kött i skolan!

Det är för lite kött som serveras i skolan. Kött behövs för att kroppen ska orka med en skoldag, anser insändarskribenten "Köttälskaren".

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

Jag som elev tycker att det serveras för lite kött i skolan. Till exempel serveras det ibland bara vegetariskt, men inget kött. Ibland händer det till och med att de inte vet om det är kött eller vegetariskt. Det händer också att det inte står på matsedeln om det är kött eller vegetariskt.

För det första så finns det inte tillräckligt med energi, proteiner och fetter i vegetariskt, men det finns i kött. Om man inte får det kroppen behöver, så orkar man inte jobba hela dagen. Därefter sänks betygen och man når inte kunskapskraven i skolan.

Annons

Annons

För det andra så är det dåligt att inte skriva på matsedeln om det är kött eller inte, eftersom man annars känner sig tvingad till att äta vegetariskt.

Vissa kanske menar att vegetariskt är bättre för miljön, men allt vegetariskt är importerat från andra länder, för att det inte går att odla i Sverige.

På grund av att vegetariskt är importerat och därför är dåligt för miljön så tycker jag att det borde serveras mer kött i skolan!

Köttälskaren

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy