Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Orientering

Läsartext
LÄSARTEXT: Ungdomar prisades i Hitta ut-projekt

Under sommaren har ungdomar knutna till Hudiksvall-Nordanstigs Asylkommitté deltagit i projektet Hitta ut.

Detta är en läsartext.

Tre pristagare i Hitta ut tillsammans med Gunnar Forsgren. Från vänster: Esmatullah Noori, Ebrahim Hosseini och Habibullah Akbari

Annons

Gunnar Forsgren från Forsa Orienteringsklubb bjöd på tre givande introduktionsdagar i juni. Inte så lätt att förstå kartor och än större utmaningar att sedan finna kontroller. Tio ungdomar kände extra utmaningar och fortsatte i projektet under sommaren och fick genom det ett annat och nytt perspektiv att lära känna den hembygd som är deras sedan några år tillbaka.

Annons

Torsdagen den 23 oktober hade vi prisutdelning i projektet. Prisutdelningen hölls i St Jakobsgården. Genom ett givande samarbete med Hudiksvallsbygdens församling, har ungdomarna en gång i veckan möjlighet till en samlingsplats. Detta ger förutsättningar för umgänge, läxhjälp, stödjande samtal samt givande programpunkter.

Annons

Uppskattade priser hade donerats av Percykel i Hudiksvall. Gunnar Forsgren passade på att ge en introduktion till orienteringssporten i allmänhet. Med den positiva upplevelsen som Hitta ut projektet givit, är nog fortsatta natur- och så småningom tävlingsupplevelser genom orientering sannolikt ett lockande alternativ för flera av ungdomarna.

Margareta Sidenvall, Ordförande för Hudiksvall-Nordanstigs Asylkommitté

Esmatullah Noori och Mohammed Reza Mohammadi har hittat kontrollen vid Percykel.

Samling av en grupp orienterare i Hitta ut tillsammans med Gunnar Forsgren vid kontrollen Percykel.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy