Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Tunnbröd – en läcker historia

Tunnbröd är populärt i hela vårt avlånga land. Det kunde vi se och läsa om i Ljusnan onsdagen den 8 oktober när journalisten Denise Lindberg gjorde ett heltäckande reportage om träffen för nätverkande tunnbrödsbagare.

Detta är en läsartext.

Anki i bagarstugan i Långhed med Margareta och Margaretha. Här gillar Anki att vara.

Annons

15 aktiva bagare som bakar och säljer tunnbröd hade samlats i Alfta/Långhed från norr till söder. De vittnar om att i princip allt bröd de bakar säljer de. Det är goda vibbar.

Projektledare för nätverket, Anki Berg, genomförde en föreläsning i Långhed på tisdag kväll under temat Tunnbröd – en läcker historia. Anki har skrivit boken med samma namn och Anki gick in på djupet kring historia och tradition kring att äta tunnbröd. Ett välbesökt arrangemang som tog emot gästerna utifrån restriktioner i coronatider.

Annons

Annons

Gästerna lyssnade och tog aktiv del i samtalet kring allt som rörde tunnbröd. Det är verkligen inte bara att baka utan det är mycket förjobb, jobb och efterjobb innan brödet kan avnjutas. Det är ett hantverk i allra högsta grad och då måste allt tas med. Brödets resa börjar i skogen där veden införskaffas och givetvis från jorden där säden odlas och tas om hand.

En spännande kväll som inspirerade. Det åts mycket tunnbröd av olika sorter och goda samtal fördes.

I Långhed har vi möjlighet för intresserade att komma och baka vid något vi kallar ”öppetbak”.

Stort tack till Anki som lyfter tunnbrödet över landet och kopplar ihop det svenska tunnbrödet med världens bröd och då pratar vi tunnbrödskusiner.

Den spännande resan fortsätter. Välkomna att vara med.

Margareta Englund

Anki Berg berättade inspirerande historier om tunnbröd.

Många kom och deltog i samtalet om tunnbröd samt lyssnade till historien om tunnbröd.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy