Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
REPLIK: Hur vore det med en stunds självrannsakan, Jarlås?

Christer B Jarlås gör det för enkelt för sig i sin insändare om debattonen kring grova jaktbrott, skriver Björn Törnvall.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Läs mer: "Varför angrips tjänstemän och inte den illegala jakten?" 

Miljöåklagaren Christer B Jarlås ondgör sig i sin insändare i tidningen över att de negativa reaktionerna ökar, på REMA-åklagarnas ofta grundlösa jakt på människor, som enligt åklagarna och deras samarbetande miljöpoliser ägnar sig åt illegal rovdjursjakt. Han tar bland annat upp en artikel, som jag var medförfattare till, efter att mina jaktkamrater i Lillhärdal hade friats helt i Mora tingsrätt och menar, att den artikeln är grunden till alla negativa skriverier om statstjänstemännen, som bara gör sitt jobb. Det är att göra det väldigt enkelt för sig! 

Annons

Annons

Jarlås har säkert ett syfte med sin kria, kanske finns det ett ökat ifrågasättande av miljöåklagarnas och deras miljöpolisers till synes gränslösa slöseri med polisens och övriga rättsväsendets omvittnat alltför knappa resurser? Det går ju knappt en dag utan att vi i olika media matas med detta mantra om de alltför knappa resurserna, samtidigt som det finns allvarliga brott som inte kan klaras upp eller förebyggas. Dessa skulle självklart behöva de avsevärda resurser, som REMA-åklagarna och deras samarbetande poliser i NOA:s artskyddsgrupp bränner på rena "struntärenden".  

Jag blir nästan lite full i skratt när jag läste avslutningen på Jarlås inlägg, varför har det blivit så? Hur vore det med en stunds självrannsakan? Att ge sig efter jägare på hörsägen, och sedan nästan kränga ut och in på sig själva för att få ärendet till domstol inger inget förtroende. Det är klart att folk blir förbannade!

Björn Törnvall

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy