Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Iggesund

Insändare
INSÄNDARE: Blir stum av situationen med Camp Igge – föreningen borde ta konsekvenserna

Iggesunds IK:s dåliga ekonomi borde ej drabba skattebetalarna, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Nu är det dags igen för diskussionen om Camp Igge. Som skattebetalare och ideellt arbetande föreningsmänniska blir man enbart stum.

Backa bandet med uppgörelsen mellan Camp Igge, Iggesunds IK och kommunen.

Ingenting har Iggesunds IK uppfyllt sedan man rev avtalet med kommunen, absolut  ingenting och nu är man i ekonomisk kris. Vilka föreningar är inte det?

Annons

Läs mer: Utlovade bygget blev aldrig av – fick ändå miljonbidrag från kommunen: "Vi har skulder"

Annons

Jag blir enbart förvånad när Mikael Löthstam inte vet bättre när han i lördagens HT säger att det är en näringspolitisk satsning eftersom Iggesunds IK vill locka idrottsturism och göra affär av det hela. Det här är faktiskt en sak man tänker göra business på men man har inte riktigt kommit i mål än. Det är det enda rätt Löthstam har, upploppet är nog längre än Vasaloppets.

Man har hållit på så många år och inte en krona på pluskontot. Som föreningsmänniska ska jag informera att covid-19 härjar i Sverige och även i idrottsrörelsen. Vad tror du att föreningarna prioriterar när ekonomin blöder? Ja, inte åker man till Iggesund på träningsläger när man inte gjort detta tidigare.

Löthstam hade nog en liten tankevurpa här men det drabbar även den bäste. Att man skall avskriva 2,5 miljoner på 5 år är ju inte klokt.

Iggesunds IK har levt över sina tillgångar i många år och har inte haft någon koll alls och det måste man ta konsekvenserna av själva. Att man har haft styrelsefolk som inte kan lägga ihop plus och minus skall väl ej drabba skattebetalarna. Det är många föreningar i Sverige som gått i konkurs när man misskött ekonomin det måste väl också gälla Iggesunds IK.

Annons

Annons

Skattebetalare

Läs mer: Kritik mot efterskänkta lån för Camp Igge: "Klubben klarar inte det"

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy