Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
INSÄNDARE: Rusta upp Galvvägen!

Att åka efter Galvvägen en sommardag är som att köra över norska färister i flera mil, skriver Bosse Johansson som vill se en upprustning av vägen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Simon Nilsson Larsson

Annons

För tre år sedan lämnade jag in ett medborgarförslag till kommunfullmäktige i Bollnäs. Jag bad Bollnäs kommun att tillsammans med Ovanåkers kommun uppvakta Trafikverket för att få Galvvägen asfalterad.

Efter ett år fick jag svar, det finns inga pengar. Nu tycker jag det är dags att ta ett nytt grepp. Att åka efter Galvvägen en sommardag är som att köra över norska färister i flera mil. Bilen skakar, det dammar och dessutom är det stora gropar.

Annons

Annons

För Galvenborna och övriga boende efter vägen, är vägen viktig. Att ta sig till Arbrå eller Alfta är ett äventyr. Sommartid besöker många vackra Galven för att bada och sola. Det står långa rader med bilar parkerade efter den smala vägen. Själv mötte jag en timmerbil och fick backa. Vi fick inte båda plats förbi alla parkerade bilar.

Nu är det dags att politikerna tar tag i frågan. Vägen bör prioriteras i kommande vägplaner.

Bosse Johansson, Vallsta

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy