Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
INSÄNDARE: Återförstatliga skolan!

Lärarförbundet i Ljusdal menar i sin insändare att det är dags för staten att återta ansvaret för skolan.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hög tid att staten tar ansvar för skolan, menar Lärarförbundet i Ljusdal.

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

Kommunerna klarar inte av att ta sitt huvudansvar för skolan. Det har Lärarnas Riksförbund ansett länge och nu har även Lärarförbundet svängt i frågan. Lärarbrist, nedskärningar och lärarnas ökade arbetsbörda är bara några av exemplen som visar på konsekvenserna av kommunens bristfälliga ansvar för skolan.

Här i Ljusdal har vi stora ekonomiska problem, det satsas pengar på olika projekt som exempelvis Östernäs samtidigt som det skärs ner på skolverksamheterna för att få en budget i balans. Istället måste kommunen nu fokusera på de lagstadgade verksamheterna vi faktiskt är skyldiga att ha: skola, vård och omsorg.

Annons

Annons

Ska vi någonsin få balans i ekonomin och om lärare och elever ska kunna ha en dräglig tillvaro i skolan så borde den prioriteringen ha gjorts för länge sedan. Det är nu hög tid att staten tar över huvudansvaret för skolan, våra medlemmar ska inte behöva vänta längre.

Styrelsen Lärarförbundet Ljusdal

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy