Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
REPLIK: Vill Asplund bara diskutera med C?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fredrik Röjd menar att Bertil Asplund skickar ut blandade signaler.

Bild: Carole Tärnudd

Annons

Fredrik Röjd i Ljusdalsbygdens Parti tycker att socialdemokraten Bertil Asplund missar en stor del av väljarna när han, enligt Röjd, skriver att han vill diskutera med Centerpartiet.

Jag må säga att arbetarekommunens ordförande i Ljusdal, Bertil Asplund, skickar något blandade signaler i sin insändare den 23 september 2020. Asplund efterlyser ett bättre diskussionsklimat och samverkan, men klämmer sedan till med att han enbart vill diskutera med Centerpartiet.

Annons

Annons

Med tanke på att S styr kommunen tillsammans med Mp och L betyder det att det är fem partier han inte vill prata med. Dessa fem partier representerar i enlighet med valresultatet år 2018 hela 41,88 procent av de röstande i Ljusdal. Översatt till väljare är det alltså nära varannan medborgare i kommunen som Asplund inte vill prata med.

Läsarna får själva avgöra om det låter som ett bra diskussionsklimat. Sedan vill jag att Asplund förklarar vad han menar med begreppet populism. Är det månne populism att anse att en kommun med så hög skattenivå som Ljusdal, i ett land som så ofta deklarerar sig som ett ”rikt land”, ska ha en fungerande skola och äldreomsorg? Det Asplund kallar ”heta potatisar” kallar jag kommunens kärnverksamhet som bara måste fungera. Håller inte Asplund med?

Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens Parti

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy