Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Friidrott

Insändare
INSÄNDARE: Friidrotten hamnar i skymundan

Vi tycker att det är mycket tråkigt att friidrottande barn, ungdomar och veteraner i Söderhamns kommun inte har möjlighet till att träna och uträtta sin idrott på grund av bristfälliga lokaler eller till och med inga lokaler alls under vinterhalvåret, skriver Upprörda friidrottare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Är det verkligen värt att friidrotten riskerar att försvinna? undrar Upprörda friidrottare. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Annons

Under flera år har lokalfrågan för Söderhamns friidrott varit ett stort diskussionsämne bland ledare och aktiva. Under minst 10 år som aktiv i klubben har vi följt dessa turer kring eventuella lösningar. Allt från att springa i gamla kulvertar, till att hoppa mellan olika gymnastiksalar och att sitta flera kvällar i veckan för att åka till Bollnäs och träna.

Annons

Vi tycker att det är mycket tråkigt att friidrottande barn, ungdomar och veteraner i Söderhamns kommun inte har möjlighet till att träna och uträtta sin idrott på grund av bristfälliga lokaler eller till och med inga lokaler alls under vinterhalvåret.

För det första tycker vi att det är orimligt att framförallt små barn och barn ska behöva sitta mitt i vintern och åka till andra städer för att kunna ha möjlighet till fysisk aktivitet. Det är inte rimligt att vi aktiva ska behöva komma hem klockan tio på kvällen för att vi ska få träna friidrott. Detta kan leda till att inga nya vill börja, vilket riskerar till att klubben till slut inte kommer att få några aktiva. Det är förvånande att man inte inser hur viktigt det faktiskt är att friidrotten lever kvar i Söderhamn som har funnits sedan 1896.

Annons

För det andra så har Söderhamns friidrottsklubb arrangerat väldigt många stora tävlingar och evenemang genom åren som har lyft upp Söderhamn, och som klubben har fått mycket beröm för. Detta har även bidragit till att sätta Söderhamn på kartan och att lyfta fram Söderhamn som turistort. Senast nu i augusti hade vi landslagsutmaningen på arenan uppe på Hällåsen. Klubben har även under årens lopp presterat många fina resultat som stått och står sig väl i den allmänna konkurrensen. Våra tränare som sitter inne med så mycket kunskap och utbildningar är eldsjälar som flera gånger i veckan ställer upp för oss aktiva för att vi ska kunna träna. Men detta blir väldigt svårt när vi hela tiden blir utkastade från lokaler och just nu inte står med någon bra lokal inför vintern.

Annons

Vi skulle vilja att högre uppsatta i kommunen ser oss i Söderhamns friidrott, hur svårt vi faktiskt har det med att hitta en lokal för aktiva och ledare, att tillsammans kunna träna i. Det vore positivt med en bra lösning som inte bara är tillfällig, utan som också är långsiktig, för att friidrotten ska kunna fortsätta driva och utveckla sin verksamhet. Detta för att också i framtiden kunna fortsätta arrangera stora internationella och nationella tävlingar.

Är det verkligen värt att friidrotten riskerar att försvinna?

Upprörda friidrottare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy