Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
REPLIK: Vem är det mest synd om – tjänstemännen eller familjerna som drabbats?

Att under flera år leva anklagad för grova brott och under hot av fleråriga fängelsestraff väger tydligen lätt för Jarlås mot att bli kritiserad för hur man (miss-)sköter sitt uppdrag. Det vore nog en stor fördel om Rema-åklagarna hade lite mer ödmjukhet och förståelse för hur stor skada de i Statens namn orsakar enskilda, skriver Sten Malmgren.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det skulle inte skada om åklagarna skaffade sig lite kunskap om jaktliga förhållanden, skriver insändaren.

Bild: TT

Annons

Replik på insändare från Christer B Jarlås: Varför angrips tjänstemän och inte den illegala jakten?

Christer Jarlås beklagar sig över att han och övriga åklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål (Rema) kritiseras för hur de hanterat en del misstänkta jaktbrott. Det är enkelt att räkna upp Lillhärdal, Sjunda, Alfta, Västmanland och Amungen. Fall som dragits ut i åratal, där polis och åklagare läckt en strid ström av misskrediterande uppgifter om de misstänkta – inledningsvis, för att när korthuset börjat rasa blivit allt sparsammare med uttalanden. Samtidigt beläggs de anklagade med svåra restriktioner och yppandeförbud. Att under flera år leva anklagad för grova brott och under hot av fleråriga fängelsestraff väger tydligen lätt för Jarlås mot att bli kritiserad för hur man (miss-)sköter sitt uppdrag. Men Jarlås ger själv svaret: "Men vi är inte privatpersoner utan representerar Staten."

Annons

Annons

Det vore nog en stor fördel om Rema-åklagarna hade lite mer ödmjukhet och förståelse för hur stor skada de i Statens namn orsakar enskilda. Och det skulle inte skada om åklagarna skaffade sig lite kunskap om jaktliga förhållanden. Under Lillhärdalfallet hävdade åklagaren att den femte av de åtalade, den ende som hade ett fungerande vapen med sig, stod på pass på "en känd vargväxel" 13 km från de övriga åtalade. Det är bara att räkna med formeln för cirkelns omkrets som ger svaret 82 kilometers cirkel. Det är nog världshistoriens glesaste passkedja.

Nej, Christer Jarlås det är inte synd om er, att det ifrågasätts hur ni sköter er arbete. Det är synd om alla de privatpersoner och deras familjer, som under utdragna utredningar orsakats oreparabla skador

Sten Malmgren, Dala Husby

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy