Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
REPLIK: Allt levande har en förmåga att anpassa sig

Om växter anpassar sig efter en ökad koldioxidhalt i atmosfären så är det väl rätt naturligt att dra slutsatsen att såväl klimatet som vi människor kommer att anpassa oss till förändrade villkor i framtiden, skriver Pekka Jonzon.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Pekka Jonzon har skrivit ett inlägg i debatten kring koldioxiddopning. Foto: Pixabay.com.

Annons

Replik på Bengt Bengtssons kommentar: Skilj på åsikt och fakta! Koldioxiddopning är ingen bra idé

Det var en väldigt positiv synpunkt som framfördes av Bengt Bengtsson och som gav just den information jag efterlyst i debatten. Det gällde att växterna faktiskt anpassar sig till en ökad koldioxidhalt i atmosfären.  Det är då rätt naturligt att dra slutsatsen att såväl klimatet som vi människor kommer att på olika sätt anpassa oss till de förändrade villkoren i framtiden.

Annons

Annons

I sammanhanget finns en märklig effekt gällande hur uppgifter förmedlas. Man kan göra en jämförelse med hur man i auktoritära länder anger att 99.5 procent av befolkningen har röstat på den styrande härskaren.  I Ring P1 (måndag 21 september) sade programledaren just siffran –  att 99.5 procent av alla forskare är eniga om att det är människans koldioxidutsläpp som orsakar de nu pågående klimatförändringarna.  Åtminstone jag blir något misstänksam till den siffran i detta sammanhang – det luktar ju tyvärr propaganda lång väg.

Pekka Jonzon, Östhammar

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy