Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Orientering

Läsartext
LÄSARTEXT: Orienterings-DM avgjordes i helgen

Två DM-tävlingar för landskapets orienterare avgjordes i helgen. Denna gång i norrhälsingland med Hudiksvalls OK och Forsa OK som arrangörer. På lördagen var det Lång-DM som klarades av med start och mål vid Hedestugan.

Detta är en läsartext.

Stor och liten var en populär klass vid stafett-DM i orientering i helgen i Forsa. Här är alla startande uppradade inför startskottet.

Annons

Och på söndagen var det dags för stafetterna med start och mål i Trogsta. Gråväder präglade de båda tävlingsdagarna och särskilt på lördagen prövades deltagarna i hällande regn och hala berghällar. I damklassen bev det dubbelt Alfta i topp genom Ellen Davidsson och Elin Kindlundh.

Motsvarande dubbelseger i herrklassen blev det för Söderhamnsbröderna David och Martin Sundström. Utanför DM-tävlingarna var dock Jnnie Hagård från Pan i Skåne och Kent Olsson från Södertälje snabbast i respektive klasser. Ungdomsklasserna dominerades av hemmaklubben Hudiksvalls OK och Alfta ÖSA OK med två respektive tre segrar.

Annons

Annons

Här grundläggs segern för Forsa OK i H 17-klassen. Anders Trolin har ryckt ifrån på den andra sträckan och växlar över till slutmannen Robert Pettersson.

Vid lördagens stafetter i Forsa var det också dominans av hemmaklubben i de något tunna startfälten. Både i H 17 och D 17 var det Forsalag i topp. Endast Söderhamns OK bjöd upp till kamp och i herrklassen skilde endast några minuter mellan segrande Forsa OK och Söderhamn efter nära tre timmars orienterande.

En populär nyhet vid stafetten var klassen Stor och liten med 10-talet lag på startlinjen. Här kunde även riktigt unga löpare vara med under överinseende av vuxen följeslagare. En trevligt sätt att pröva på tävling i något lättsammare form.

LÄSARTEXT: Sven Bergström Trolin

Segrande lag i D 17-klassen, Forsa OKs Mikaela Blom, Emelie Jonasson och Elin Johansson.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy