Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Enånger

Insändare
KORT SAGT: Dåligt med information kring naturreservat i Långvind

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Länsstyrelsen Gävleborg svarar direkt på insändaren om informationen kring planerna på naturreservat i Långvind.

Bild: Arkivbild

Annons

Hur kan Länsstyrelsen göra ett naturreservat av Långvind utan att kontakta berörda, exempelvis vi som har fritidsboende i Långvind. Det är hög tid att vi som bor där får information om vad naturreservatet innebär. Det finns något som heter demokrati, men Sverige börjar likna en diktatur.

Annons

Annons

C-G A

SVAR DIREKT: När vi utreder eventuellt bildande av ett naturreservat ser vi det som högt prioriterat att informera berörda. När det gäller ärendet i Långvind, där något beslut ännu inte har fattats, har Länsstyrelsen Gävleborg vid två tillfällen hållit välbesökta informationsmöten. Mötena har annonserats vid kiosken i Långvind och också spridits av Långvinds samfällighetsförening via deras hemsida. Inbjudan genom brev har också skickats till dem som har stugor som ligger i det blivande naturreservatet. Vi kungjorde också externremissen i Hudiksvalls tidning den 26 juni 2020.

Vi beklagar att insändarskribenten trots detta upplever att informationen varit bristfällig.

Joel Isensköld, avdelningschef på avdelningen för natur vid Länsstyrelsen Gävleborg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy