Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Insändare
INSÄNDARE: Grattis Ovanåker till fint företagsklimat – snyggt jobbat!

Att ligga på plats 100 är strongt gjort av Ovanåker. Företagande är till syvende och sist företagarens ansvar, och en kommun kan ju bara stötta och inte minst undvika att försvåra, skriver signaturen Intresserad kommuninvånare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det verkar vara en helt annan kultur och inriktning för företagare i Ovanåker idag än det var för 15 år sedan, tycker insändaren. Foto: Pixabay.com

Annons

Drev själv företag i Ovanåker för 15 år sedan och då upplevde jag att det var en ganska tondöv inställning från näringslivsorganisationen. Det verkar vara en helt annan kultur och inriktning idag!

Annons

Företagande är ju till syvende och sist företagarens ansvar och en kommun kan ju bara stötta och inte minst undvika att försvåra.

Annons

Det här med placeringar kan ju lätt vändas och vridas för att upplevas mer positivt än vad det är. Men att ligga på plats 100 är strongt gjort av Ovanåker, värre är det väl för Bollnäs som verkar cementerat i botten av landets 290 kommuner.

Bollnäs är visserligen upp 10 platser, men historiskt har det inte rört på sig mycket de senaste 10 åren (ett snitt på cirka plats 245).

Är det då någon poäng med att vara bäst i Hälsingland? Egentligen inte, eftersom vi inte bör eller ens skall få företagen som redan finns att flytta ”internt”, vi måste ju få företag norröver eller söderöver att etablera sig i Hälsingland.

Jag vill avsluta med att göra salut för lilla Järvsö som bara finns och drar till sig uppmärksamhet i hela Sverige, inte bara för att Lill-Babs länge var draglok, utan för att orten andas och lever förändring!

Som sagt, snyggt jobbat Ovanåker!

Från en intresserad kommuninnevånare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy