Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Insändare
INSÄNDARE: Bostäder hade passat bättre än nya tingshuset i Hudiksvall

Märkligt att det varit så tyst omkring denna förändring till det sämre i stadsbilden. Ingen debatt och inga protester. Inga förslag på alternativa platser för ett nytt Tingshus. Kanske en resignation över att det inte leder till någon förändring, skriver Åke Olsson.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hudiksvalls tingshus. Skiss: Wester+Elsner

Annons

Utbyggnaden av sjukhuset i Hudiksvall har påbörjats. Snart startar bygget av ett nytt Tingshus där HT och gamla 49an är beläget. Det är bra för Hudiksvalls kommun och förstärker bilden av en attraktiv stad att leva och bo i.

Läs även: Göteborgsbolag bygger Hudiksvalls tingsrätt – kvarteret rivs i september: "Spännande att komma in på en ny marknad"

Annons

Annons

Debatten om det olämpliga i att lägga Tingsrätten i anslutning till Lillfjärden kommer väl igång när huset står färdigt. Naturligtvis skulle ett bostadshus, med en restaurang i gatuplan med uteservering, vara ett bättre alternativ med tanke på kopplingen till Lillfjärden och ”kärleksstigen”.

Ingen skugga över byggherrarnas engagemang. De driver sina aktiviteter med framgång och skall hedras för det. I det här fallet föll kommunen på eget grepp när de avslog första förfrågan om att bygga bostadshus med motiveringen att det kunde bli en för stor etablering av bostäder. Därmed öppnades möjligheten att intressera Tingsrätten för att bygga på HT-fastigheten.

Det går att hänvisa till detaljplan men det har ju hänt förut att man kan ändra en sådan. Sanningen är väl att kommunen ville styra intresset mot Djupestrand och framförallt till Kattvikskajen.

Märkligt att det varit så tyst omkring denna förändring till det sämre i stadsbilden. Ingen debatt och inga protester. Inga förslag på alternativa platser för ett nytt Tingshus. Kanske en resignation över att det inte leder till någon förändring.

Det är naturligtvis bra att rättsväsendet bygger nytt och utvecklas i Hudiksvall. Synd bara att det sker på en plats som passat bättre för bostäder.

Åke Olsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy