Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
LÄSARTEXT: Världens mat och bak drog fullt hus i Långhed

Det var en gemytlig stämning bland gästerna som tog möjligheten att få smaka på mat det inte vanligtvis serveras på restaurang. Under hela förmiddagen hade det internationella gänget jobbat hårt inför öppnandet.

Detta är en läsartext.

Alla kockarna radade upp sig och kunde mycket stolt presentera en fantastisk buffé från många länder.

Annons

Klockan 15 öppnades portarna och gästerna stod på rad. Innan buffén med rätter från Colombia, Syrien, Libanon, Sverige och Eritrea öppnade välkomnades gästerna av en presentation.

Att laga mat för gäster som är matintresserade är bland det bästa som finns och denna söndag så var vi 100 personer som trivdes i Långhed. Matlagarna vill med stolthet visa upp sina hemländers mat och berättar gärna.

Annons

Färgrikt och smakrikt är bra beskrivande ord. I förgrunden en lagom syrlig injera med lammgryta och grönsaker och lite längre bort shawarma och manaish med zatar. Dessertbordet avslutade måltiden och där fanns svenska chokladbollar.

Annons

Många gäster visade stort intresse och frågan kring om det kan bli återkommande öppet med "Världens mat och bak" fler gånger, och även om det kan matlagningskurser i Långhed väcktes. Den frågan är en trevlig fråga som nu kockarna funderar på. Kanske en internationell restaurang i Långhed - ja inte imorgon men drömmar kan ju falla in om ett tag!

Världens mat och bak på buffé. Både gott, vackert och spännande.

Flaggor från de medverkande länderna dekorerade bygdegården och musik med olika rytmer inramade fint.

Mätta och mycket nöjda tackade gästerna för sig och vi kunde alla känna att denna söndag var en bra söndag. Gästerna visade stor uppskattning och då blir lyckan stor.

Margareta Englund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy