Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
LÄSARTEXT: Tunnbrödsbakning hela veckan lång i Långhed!

Många vill baka tunnbröd och besökte bagarstugan i bygdegården i Långhed under vecka 8 då det eldades och gräddades för fullt. Det var bakning hela veckan lång och grupper kom i olika omgångar. Det var "öppet bak", kurs för LRF, och på lördagen kom Berättarträffen från Edsbyn för en lärorik bakdag.

Detta är en läsartext.

Hampus och Ingrid kom till "öppet bak" och bakade tillsammans det goda mjuka tunnbrödet. Efteråt njöt de brödet till fikat och köpte med bröd hem till självkostnadspris.

Annons

Långheds bygdeförening har som mål att erbjuda aktiviteter i sina lokaler och självklart står då bakning högt upp. Föreningen erbjuder en rad olika aktiviteter men under just vecka 8 så var det eld i bakugnen och många tunnbrödskakor gräddades.

Annons

Annons

LRF-gänget njöt en kväll i bagarstugan i Långhed. De bakade mycket gott bröd. Både mjukt och hårt.

Under rubriken "öppet bak" bjöds allmänheten in till att prova på och vi hade förberett med deg. Vi hade ingen aning om hur många som skulle ta vara på möjligheten, så glädjen slog högt i tak när vi kunde räkna till 20 gästbakare. Det var barn, ungdomar, män och kvinnor som dök upp och hanterade stöpa, kavel, bakefjöl och spjälka.

Lokala LRF-föreningen tog vi emot som kurs och där var det många som inte varit med i bagarstuga förr men som hanterade degen med stor kärlek och njöt av det goda brödet.

Berättarträff-gänget bakade för glatta livet i den nya bakugnen i Långhed. Vi bakade svenskt tunnbröd denna gång men nästa gång blir det självklart med influenser från deltagarnas hemländer.

Berättarträffen från Edsbyn bestod av erfarna bagarkvinnor från andra länder. De hanterade allt i bagarstugan med tydlig erfarenhet och glädjen var mycket stor och varm med många skratt.

Annons

Annons

Att baka tillsammans är oerhört trevligt och skapar en härlig gemenskap. Att sedan avnjuta det nygräddade brödet med lite gott smör ovanpå gör nuet till det bästa! Välkommen du också - det blir säkert fler tillfällen.

Margareta Englund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy