Annons

Annons

Debatt
DEBATT: Vi vuxna måste lyssna på barnens oro när det gäller klimatfrågan

Det sägs att det är barnen och ungdomarna som är vår framtid. Det är nog så, att det är vi vuxna som är deras framtid. Vi vuxna måste tillsammans skapa en bättre värld för de efterkommande generationerna, skriver SKPF pensionärerna distrikt Gävleborg.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi vill vara de, som lyssnar på barnens oro och försöka företräda de ofödda barnen! skriver insändaren.

Annons

SKPF pensionärerna distrikt Gävleborg ger inget samtycke till den miljöförstöring som pågår!

I februari 2019 gav vi med en insändare, vårt stöd till Greta Thunberg och hennes kamp för en bättre livsmiljö. Vi ville att hon skulle räkna med oss! Vid distriktets höstmöte var klimatfrågan i fokus med medverkan av Eva Bovin.

Nu tar vi steget in i praktisk kamp för en bättre miljö. Vi kan inte längre våldföra oss vår jord och tömma den på alla tillgångar! Tillgångar som vi mot bättre vetande, omvandlar till produkter som försämrar vår miljö. Vi vill vara de, som lyssnar på barnens oro och försöka företräda de ofödda barnen!

Det sägs att det är barnen och ungdomarna som är vår framtid. Det är nog så, att det är vi vuxna som är deras framtid. Vi vuxna måste tillsammans skapa en bättre värld för de efterkommande generationerna. Det är vårt ansvar och arbete att se till att luften och våra vatten blir renare ock friskare. Men, det behövs vilja och kunskap för att åstadkomma detta!

Annons

Annons

Det behövs kloka politiska beslut men även personliga beslut, för att ge jorden en ärlig chans att återhämta sig. Att se till att miljön blir bättre borde utan vidare upplevas som positivt och inte mötas av motstånd. Därför krävs även att klimatet mellan oss människor blir bättre! Det behövs inga politiska beslut för att det ska hända. Vi avgör själva!

SKPF pensionärerna distrikt Gävleborg har till förbundets kongress i juni 2020 motionerat om att ta fram ett material med fakta och tips kring det viktiga miljöarbetet. Även ledare för sådan folkbildning, vill vi ska utbildas. Vi avvaktar med spänning på kongressens ställningstagande.

Styrelsen för SKPF pensionärernas distrikt Gävleborg

Lars Johansson ordförande

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy