Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Vi har ställt in kompassen – Vi vill höra om det positiva!

Över en kopp kaffe kommer våra tankar: var finns alla de goda nyheterna, alla de goda exemplen över nytänkande, över gemensamhetsprojekt och utvecklande arbete? undrar SKPF Pensionärerna avd 50.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lyssna in ditt hjärta och ställ kompassen i den riktning som det längtar, uppmanar insändaren. BIld av engin akyurt från Pixabay .

Annons

Vi vill höra om det positiva!

Vi bläddrar fram i nya årskalendern och läser Royne Mercuios ord:

- Du behöver inga nyårslöften ... Men lyssna in ditt hjärta och ställ kompassen i den riktning som det längtar ...

Ett nytt år, reflektioner över det år som gått och över det nya som vi nu gått in i!

Över en kopp kaffe kommer våra tankar: var finns alla de goda nyheterna, alla de goda exemplen över nytänkande, över gemensamhetsprojekt och utvecklande arbete? Och var finns att ta del av vad alla de unga vill med sina liv, arbetet med att utveckla och förändra och att satsa på landsbygden, klimatet och livet som helhet?

Det är ju det hjärtat längtar efter!

Vi i SKPF Pensionärerna avd 50:s styrelse saknar allt det positiva, att det inte kommer fram i media utan bara eländes, elände!

Annons

Nej, vi blundar inte för det som måste lyftas fram av problem och bekymmer, det är nödvändigt för att få insikter och kunna förändra. Men vi saknar allt det positiva som faktiskt sker runt om i vårt land! Målinriktade ungdomars arbete och engagemang, alla som ger av hela sitt jag i ett arbete, för oss alla!

Annons

Och alla äldres ideella arbete, allt det som är så positivt men sker i det tysta, men som betyder så mycket ur ett livskvalité-perspektiv.

Vi i SKPF Pensionärerna arbetar vidare för det goda livet, där ingen ska behöva kämpa för sin överlevnad!

Och alla de som ger vård och omsorg till dem som behöver och som har fått förutsättningar att forma arbetsdagen utifrån behoven som vårdtagaren har, allt utifrån mötet mellan den som behöver omsorgen och den som möjliggör den! Det är i detta möte, som kvalitétsbegreppet avgörs. Bakom detta finns politiska insikter och en arbetsorganisation, underifrån och inifrån!

Och hjärtan fortsätter att längta, till alla insikter som nu förhoppningsvis kommer i ledigheten för beslutsfattare, insikter om att ansvaret verkligen är stort, att fatta beslut som är genomtänkta, där utrymme för analys, reflektion och eftertanke, blir en självklarhet.

Insikter om att makten inte är det viktiga, utan det viktiga är att kunna erbjuda livskvalité på hela vår livsresa och insikter om att vi äldre har så mycket av livs- och arbetslivserfarenhet, som tillsammans med de unga blir den värdefullaste grund att bygga vidare på.

Annons

Vi har lyssnat in våra hjärtan och ställt in kompassen i den riktning som längtar ...

Annons

Vi hoppas alla gör det, för då tror vi på en ljus framtid, som ger ett rikt liv på alla sätt och där vi tillsammans får uppleva det positiva som utvecklar och möjliggör! Ett är säkert: vi i SKPF Pensionärerna arbetar vidare för det goda livet, där ingen ska behöva kämpa för sin överlevnad!

Kompassnålen är ställd!

Styrelsen för SKPF Pensionärerna avd 50

Elsie Bäcklund Sandberg, ordförande

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy