Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kampsport

Läsartext
Läsartext: Guldregn över Söderhamns Judoklubb

Under helgen arrangerades Sundsvalls Cup i den japanska brottningsformen judo i lördags. 325 starter blev det. Deltagare från ryska Murmansk till norska Levanger kom det judoutövare i alla åldrar.

Detta är en läsartext.

Annons

För Söderhamn gick det alldeles utmärk.Klubbens elva deltagare gjorde 13 starter och tog hela sex guldmedaljer och fem silver. Den nya generationen unga judobrottare är verkligen lovande.

Det som är mest imponerande är bredden, från u-11 upp till U-21 var medaljerna ganska jämnt fördelade. Segrare blev: Lukas Stenbacka som vann både juniorer och kadetter under 71 kg.

Annons

Thea Ståhl som vann f-18 i stor stil. Bröderna Ahmad och Shiraz Ibrahim vann varsin klass. Liam Söderman vann i u-13. Silver tog Djabrail Ibragimov i u-13, Saga Edling-Ringman i u-15, liksom lillebror Ted i u13.

Annons

Selim Amkhadov blev tvåa i sin juniorklass. Nöjdast var kanske Vinzent Perez-Nylander som vann sina första matcher och kom på silverplats i u-11. Brons tog Elin Söderman i u-15 och Djabrail i u15 också.

Totalt kom Söderhamnarna på sjätte plats i lagtävlingen.

Björn Stabo/Läsartext

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy