Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Galven

Läsartext
LÄSARTEXT: Traditionell uppskattad julmarknad i Långhed

Andra lördagen i december slår Långheds bygdegård upp dörrarna till en stämningsfull julmarknad. Så även i år och denna gång med tunnbrödsbakning i bagarstugan.

Detta är en läsartext.

Mayyada bakar syriskt tunnbröd i Långhed och besökarna fick smaka på det goda brödet. Foto:; Margareta Englund.

Annons

Julmarknaden besöktes av fler än 300 och många passade på att njuta av julgröt, skinkmacka och saffran så klart. Tomten kom och gladde många. Årets knallar uttryckte att de var nöjda och vi bjöd in dem till nästa marknad som kommer att ske andra lördagen i maj, närmare bestämt den 9 maj ,då det till och med blir en tunnbrödsfestival.

Härligt tunnbröd bakas i Långhed! Den goda smaken får brödet av elden och björkveden. Så vackert och gott. Foto: Margareta Englund

Bild: Läsarbild

Annons

Annons

På årets julmarknad kunde besökarna handla av det första tunnbrödet bakat i bygdegårdens egen bagarstuga. Tunnbröd går att baka på oerhört många sätt och utifrån väldigt olika recept. Nu bakade vi ett traditionellt ljusugnsbröd där grunden till degen sattes dagen innan. På själva bakdagen gjordes degen klar med mjöl från sädesslagen korn, vete och råg. I denna deg hade vi även mjölk som degvätska.

Härligt julmarknadsfika med gröt, skinka och kakor såklart. I år satt gästerna på läktaren.

Bild: Läsarbild

Under lördagen bakades även ett syriskt tunnbröd som har vete som sädesslag, men även är smaksatt med kryddor.

Många kom och trivdes i den fina bygdegården med över 100 år på nacken! Foto: Anita Johansson

Bild: Läsarbild

Detta var första baket och nu planerar vi att bjuda in till många bak framöver!

Margareta Englund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy