Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
LÄSARTEXT: Långhed bjöd upp till fest – på olika vis!

I början av september händer det mycket som har med mat och bak att göra. I Långhed var det full fart hela veckan, det ena arrangemanget avlöste det andra eller gick omlott!

Detta är en läsartext.

Välkommen till Långhed. Foto: Anita Johansson.

Bild: Läsarbild

Annons

Kolbullar och kolmila hör ihop och här får gästerna smaka och se! Foto: Anita Johansson.

Bild: Läsarbild

Många fick smaka god mat och gott bröd, handla från knallar och många glada miner lyste från besökare och gäster.

Glada bagare och fikafixare i bagarstugan med en ny bakefjöl som vi fick som gåva. Foto: Susanne Canebro.

Bild: Läsarbild

Ett bussbolag från Stockholm kom och fick uppleva det första gästabudet någonsin på bygdegården i Långhed. Vi tog emot vid smedjan och gästerna tog glatt till sig av vad SmeJohan hade att berätta och vad Kolbullegräddaren Håkan hade att berätta om kolning och kolbullar.

Annons

Hökens smedja är en anrik smedjan med mycket historia som SmeJohan "Lennart" berättade om och visade. Foto: Anita Johansson.

Bild: Läsarbild

Annons

Fulla hus i bygdegården när det bjuds till höstmarknad och trevligheter. Foto: Margareta Englund.

Bild: Läsarbild

Buss byttes till traktor och vagn och de gled fram på vägen genom vackra Långhed för att tas emot på Godtemplarhuset Fortunatas. Gästerna välkomnades in och avnjöt en trerätters meny byggd på lokal råvaror från jord, vatten och skog. Sång och musik lyfte festen och givetvis serverades härliga kakor till kaffet.

Festen har börjat och gästerna sjunger med! Foto: Anita Johansson.

Bild: Läsarbild

Gästabud hölls på gården JonLars för ett gäng från Edsbyverken och Håkan Johansson själv var värd. Glada norrmän och svenskar trivdes såklart.

Uppdukat i finaste salen inför Gästabud på Jon Lars i Långhed. Foto: Margareta Englund.

Bild: Läsarbild

Årets marknad var mycket välbesökt och knallarna fick sälja bra. kaféet var öppet liksom bagarstugan där mjukt tunnbröd bakades från två hällar av glada bagerskor/bakstrar. Allt bröd som bakades gick åt! Traditionella kolbullar gräddades, trots regnet, så det stod härliga till.

Annons

Kolbullegräddare steker på! Foto: Anita Johansson.

Bild: Läsarbild

Annons

Otraditionell kolbulle" - spännande och gott. Foto: Margareta Englund.

Bild: Läsarbild

Biosfärinvigningen firades i Alfta och Långhedsbygdeförening var med på flera sätt. På Ol-Anders serverades otraditionella kolbullar med topping av annat slag än lingon. Succé känns det som och landshövding Per Bill uttryckte stora ovationer och döpte dem till: Kolbulle 2.0. Det gillar vi!

Landshövding Per Bill på biosfärinvigningen smakar på nymodigheter och tycker om!

Bild: Läsarbild

Tack vare många ideella krafter kan vi göra allt detta möjligt. Att jobba ideellt i Långhed är riktigt kul! Snart börjar tunnbrödsbakandet i nya bakugnen!

Margareta Englund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy