Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kampsport

Läsartext
Läsartext: Fina framgångar för Söderhamns judoklubb i Norge

Söderhamns judoklubb deltog i mästerskapet open tröndersk som avgjordes i Levanger i Norge. Tävlingen hade runt 270 deltagare i alla klasser.

Detta är en läsartext.

Saga, Alva, Thea, Ted, Djabrail och Lukas

Annons

För Söderhamnarna gick det riktigt bra. Två guld, ett silver och två tredjeplatser blev det. Tolvårige Djabrail Ibragimov inledde med ett guld i sin pojkklass efter tre raka segrar. Thea Ståhl, 16 år, vann sin flickklass genom imponerande judo. Hon kastade sina tre motståndare tämligen omgående och stod som klar segrare.

Ett silver tog 15-årige Lukas Stenbacka i kadetternas 66 kilo. Bland annat gjorde han ett av dagens högsta kast när han säkrade silverpengen. Norska landslagskillen han förlorade mot var inte mycket orda om.

Annons

Annons

Saga Edling Ringman och Alva Håkansson 13 år kom bägge på tredjeplats. Saga vann lite fler matcher, och hon hade en tuff tävling.

Ted Edling Ringman gjorde en fin insats i p13 och tog ett silver efter två vinster. Jättebra resultat och för flera var det första gången de tävlade mot riktigt bra motstånd. Det börjar se ljust ut igen för Söderhamns Judoklubb.

Björn Stabo/Läsartext

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy