Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kampsport

Läsartext: Full fart när unga judokas gjorde upp i Söderhamn

I helgen bjöd Söderhamns judoklubb in till tävlingar i sin dojo. Efter runt 50 matcher med fina resultat var tävlingsansvarige Björn Stabo nöjd.

– Vi håller på att få fram ett gäng mycket duktiga judoutövare, säger Björn Stabo, Söderhamns judoklubb.

Annons

Det blev fina tävlingar i judoklubbens lokal i Söderhamn. Deltagare från Söderhamn, Bollnäs, Älvkarleby, Tierp, Ljusdal, Sundsvall och Ånge var på plats.

Tävlingen lockade framför allt barn och ungdomar, men några matcher med äldre judokas genomfördes också.

I kampsporten judo är målet att få ner motståndaren på rygg, via kast eller fasthållningar.

Bild: Privat

Annons

Annons

Efter ungefär 50 matcher kunde Björn Stabo lägga ännu en väl genomförd tävling bakom sig, med fina insatser från klubbens egna tävlande.

– Vi håller på att få fram ett gäng mycket duktiga judo utövare. Framför allt börjar vi få fler flickor på tävlingarna och det är riktigt roligt, säger Björn Stabo.

Björn Stabo är ordförande för Söderhamns judoklubb.

Bild: Arkivbild

Judon är en stor sport internationellt, som lockar stort publikintresse. Men i Sverige har kampsporten alltid levt i skuggan från giganter som fotboll och hockey.

I Hälsingland har dock judon haft en konstant närvaro i flera decennier - med fina resultat även nationellt. Björn Stabo ser positivt på framtiden.

En vanlig judomatch börjar stående, sedan använder de tävlande kast och fotsvep för att få ner sin motståndare till mattan.

Bild: Privat

– Vi har hamnat lite i bakgrunden av de stora lagsporterna. Vi syns lite för lite i media. Jag tror ändå att det ser ganska ljust ut för judon i Hälsingland och hela södra Norrland. Det gäller att få lite fler på mattan så kan det bli riktigt bra. Vi ser många talanger, säger han.

Text: Maria Dahlgren

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy