Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Hälsingar nominerade till nationellt företagarpris: "Värnar om både skogen och orten"

När Ica:s entreprenörspris för första gången ska delas ut finns Hälsingland representerade på två platser genom företagarna Helene Åkerström Hartman och Helena Brusell.

Annons

Syftet med priserna, som delas ut i de två kategorierna Årets lokala hjälte och Årets nystartare, är enligt Ica att lyfta entreprenörer över hela landet.

- Vi är övertygade om att mer entreprenörskap och företagande är viktiga framgångsfaktorer för att möta några av Sveriges stora utmaningar, både inom området integration och den växande klyftan mellan stad och landsbygd. Genom det här priset vill vi inspirera fler till entreprenörskap och lyfta positiva initiativ, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen i ett pressmeddelande.

Läs även: På kvällen vaknar väsen i Trolska skogen – törs du möta mörkret?

Annons

Helene Åkerström Hartman som driver Orbaden spa och resort i Vallsta och Helena Brusell som byggt upp Trolska skogen i Jättendal är tillsammans med tre andra företagare nominerade i kategorin Årets lokala hjälte, vilket är ämnat att gå till en person som bidragit till positiv utveckling i sitt närområde.

Annons

Läs även: Orbaden nominerad till nationellt pris för hotell: "Ett fint kvitto"

Vem av de totalt tio tävlande som vinner avgör allmänheten genom att rösta på sin favorit. Därefter utses de två slutliga vinnarna av en jury bestående av bland annat prins Daniel.

Nomineringarna

Helene Åkerström Hartman.

Helene Åkerström Hartman, Vallsta: Orbaden Spa & Resort. Helene tog över det krisande kurhotellet Orbaden i Hälsingland för 16 år sedan. Efter mångåriga renoveringar med tydlig inriktning på att lyfta såväl orten som Hälsingland i stort, fick hon företaget på fötter med tusentals nya besökare varje månad. 2018 nominerades Orbaden till Bästa enskilda hotell vid Grand Travel Award-galan. Orbaden Spa & Resort har 33 anställda.

Helena Brusell

Bild: Felicia Andersson

Annons

Annons

Helena Brusell, Jättendal: Trolska skogen. I lilla Jättendal i Hälsingland har Helena byggt upp turistmålet Trolska skogen – en naturscen för interaktiv teater som 2017 hade 36 000 besökare från hela Sverige. Med bakgrund från ideella föreningar och teater, värnar Helena om både skogen och orten hon verkar i, och barnen som deltar i föreställningarna. Sedan starten har 200 personer från närområdet arbetat ideellt med Trolska Skogen, och varje år har man ett 30-tal säsongsanställda.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy