Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Söderhamns brandkår Sverigebäst i fotboll: "Vi är otroligt nöjda"

Söderhamn har inte den största brandkåren – men den hetaste. Gänget därifrån spelade i helgen hem riksmästerskapet i 7-mannafotboll.

Söderhamns brandkår spelade hem riksmästerskapet i 7-mannafotboll i Göteborg. I laget spelade Emelie Lund, Erik Bäcklin, Niklas Holm, Martin Strid, Andreas Grip, John Maritz, Jonas Edberg, Kalle Linck och Ragnar Loberg.

Bild: Privat

Annons

Räddningstjänstens personal värnar om att hålla sig i form. Den inställningen sträcker sig över landets alla brandkårer och när de olika enheterna mäter krafterna brukar det gå hett till.

Trots att den är långt ifrån störst lyckades Söderhamns brandkår lira hem pokalen i 7-mannafotboll under slutspelet i Göteborg. I finalen mot hemmalaget Storgöteborg blev det 4–3 efter några spännande slutminuter.

– Det hade bollen i stolpen och ribban men vi lyckades värja os. Vi är otroligt glada att vi spöade några storstationer på vägen, säger Erik Bäcklin, som spelar i det vinnande Söderhamnslaget.

Läs också: Brandman med toppfysik

Annons

Slutspelslagen vaskades fram genom poolspel och Söderhamns gäng besegrade Södertälje och Borås (då med en spelare kort) och tog sig till slutspel där Storgöteborg, Storstockholm och Kalmar väntade. De stora stationerna gör normalt upp om mästerskapen då de har mycket större urval, men den här gången fick inte bara Storgöteborg ge sig i finalen, även Storstockholms hopp släcktes av Erik Bäcklin och hans arbetskamrater.

Annons

– Vi har kanske 30-40 personer att ta av, jag pratade en kille med från Stockholm som sade att de har 550 och åtta, tio stationer, säger Bäcklin.

Läs också: En tredjedel av ön brann upp – 50 år sedan Storjungfrubranden

Niklas Holm, rutinerad lirare i Söderhamns FF, ingick i det segrande brandkårslaget från Söderhamn. Holm blev dessutom utsedd till MVP i slutspelet.

Bild: Anders Nordlen

Förutom pokalen ligger en hel del prestige i potten.

– Ja, ja, det är inga snälla matcher, det är ju ofta ganska vältränade personer som möts. Det är hårt ibland, men när slutsignalen går brukar det vara glömt, säger Bäcklin och säger att gemenskapen är det kanske allra viktigaste.

– Det är därför det är roligt att komma ut lite, det väntar alltid käk efteråt, allt bygger på gemenskap. Sedan är det ju alltid kul att vinna.

Pokalen bärgad alltså. Men inte bara det, i Söderhamns lag hittades också den hetaste spelaren: Niklas Holm, utsedd till slutspelets most valuable player, MVP.

Annons

Få koll på vad som händer i din närhet med vår app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Annons

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!


Lars Edling

0270-740 09
lars.edling@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy