Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Konståkning

BIS och Bollnäs KK samkör läger – och förlänger säsongen med en månad

Konståkningen har under flera år haft läger på Sävstaås första veckorna i augusti. Men i år är även Bollnäs IS med på ett hörn. – Att vi har haft allt gemensamt med konståkningen har fungerat hur bra som helst, säger Pär Palm, ordförande i BIS.

Jens Eriksson och Pär Palm, ungdomsledare respektive ordförande i Bollnäs IS

Bild: Leo Hägglund

Annons

Bollnäs KK har under flera år haft sommarläger under två veckor, och då bekostat att lägga is i Bollnäs ishall. Men inför den här säsongen så frågade klubben om Bollnäs IS var intresserade att vara med.

Och efter en kort fundering nappade klubben på förslaget.

– Konståkningen har kört läger under många många år och har bekostat att lägga is själva men kom ifjol och sade att de gärna ville dela på tiden och kostnaden. Tidigare har man lagt is och sedan tagit bort den, nu bekostar vi uppstarten så står kommunen för is från vecka 34 i stället för vecka 36, säer Pär Palm.

Annons

Bollnäs IS fick ihop tio målvakter till första veckan och 55 utespelare till den andra, något osm gör att det täcker kostnaden för att spola upp och hålla is i hallen.

Ungdomsledaren Jens Eriksson är den som hållit i planeringen för hockeylägret.

Annons

– På mötet när vi bestämde att vi skulle köra var vi tre stycken och hade inga förutsättningar alls. Men vi har jobbat hårt för att få till bra tider och få stuktur på det med allt som ska till på ett sånt här läger med mat och tidsscheman. Tiderna korrigerade vi så att man börjar 8:00 och håller på till 16:00 så att man kan lämna sina barn under hela dagen, säger Jens, som tillsammans med Pär Palm och Janne Larsson ansvarar för varsin grupp under lägret.

Amanda Palmér, konståkare från Bollnäs

Bild: Leo Hägglund

Deltagarna får två ispass varje dag plus fysik och teori. Dessutom, och kanske viktigast av allt, är att varje grupp får en träning tillsammans med Amanda Palmér som undervisat dem i skridskoteknik.

Så här säger hon om veckan:

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Annons

Annons

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!


Leo Hägglund

0278-275 14
leo.hagglund@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy