Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäsartisten Nadja Evelina gör TV-debut: "Det är svårt att greppa"

Nadja Evelina har fått en strålande start på musikkarriären. Debutsingeln "Finast utan filter" har fått fina lovord i musikpressen och singeln "Fastnat för dig" spelas just nu flitigt på radion. Den 25 juli väntar TV-debuten hos Lotta på Liseberg.

Nadja Olofsson från Bollnäs uppträder den 25 juli på Lotta på Liseberg

Bild: Privat

Annons

På allsångsprogrammet Lotta på Liseberg väntar nu TV-debut för Bollnäsartisten Nadja Olofsson, som uppträder med artistnamnet Nadja Evelina. Tidigare i år har Nadja släppt sina två första singlar och arbetar just nu på sitt debutalbum. Båda singlarna har fått stor spridning och "Finast utan filter" kom under våren med på Spotifys lista "Viral 50 i Sverige".

Se hela musikvideon till låten Finast utan filter här

Annons

– Musikintresset har alltid funnits där. Min Pappa spelade mycket piano och gitarr hemma. Det kom naturligt eftersom musiken alltid fanns hemma, säger Nadja Olofsson.

Annons

Nadja växte upp i Bollnäs och efter studier på Estetiska programmet gick flyttlasset till Örnsköldsvik där utbildningen Musikmakarna väntade.

– Det är en jättebra utbildning där vi fick uppgifter från musikbranschen. Sen kom det upp folk från olika skivbolag och gav feedback. Man fick lite koll på branschen, berättar Nadja.

Läs även: Folklig fest i Öjeparken

Det var under praktiken på utbildningen som Nadja kom i kontakt med artisten Marit Bergman.

– För mig har Marit varit en jättebra person att bolla med och få feedback ifrån. Innan skrev jag till exempel mina texter på engelska. Jag blev inspirerad av Marit att skriva på svenska och det kändes det helt rätt, berättar Nadja.

Inför spelningen hos Lotta på Liseberg förbereder sig Nadja genom att försöka visualisera hur det kommer att se ut när hon står på scenen och framför låten "Finast utan filter".

– Det svåraste kommer att vara att tagga till direkt. Jag är van vid längre spelningar men här har man tre minuter på sig att leverara, säger Nadja.

Nadja kommer även att sjunga allsång under tv-sändningen men kan inte berätta vilken låt det kommer att bli. Förutom spelningen på Liseberg väntar bland annat spelningar på Hultsfredsfestivalen och Karlslundsfestivalen.

Läs även: Första tre finalbidragen utsedda i Musik Direkt


Johan Bodell

0278-275 00
johan.bodell@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy