Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Sista spiken i kistan för Ramsjö skola

Ramsjö skola läggs ner. Det beslutade kommunfullmäktige som har det sista ordet i frågan. Skolan ska stänga snarast möjligt.

Egentligen var det ingen som hade trott något annat, utom möjligen SRD:aren tillika Ramsjöbon Leif Hansen som kämpade in i det sista för få ledamöterna att tänka om.

– Min förhoppning är att ni som sitter här tänker till ordentligt. För det får enorma konsekvenser att en hel kommundel, 1800 kvadratkilometer, inte har en skola, sa han i talarstolen.

Annons

Han tyckte att beslutet skulle skjutas på framtiden – i alla fall tills dess att nedläggningens konsekvenser är tillräckligt utredda – och hade stöd från flera håll.

Annons

Men inte tillräckligt många. För exakt klockan åtta på måndagskvällen tog kommunfullmäktige det väntade, och definitiva, beslutet att lägga ner Ramsjö skola, snarast möjligt.

Mot argumenten, att skjuta beslutet på framtiden, ställdes nämligen den skrivelse från skolans rektor, där hon sa att hon inte längre kan ta ansvar för skolans situation eller säkerställa att eleverna får den utbildning de har rätt till enligt lag.

Det yttersta ansvaret att ge barn den utbildningen de har rätt till faller på skolans huvudman, kommunfullmäktige. Och därför var det politikernas uppdrag att agera snabbt, pläderade de som var för nedläggning.

– Det handlar om barnens rättigheter. Det är olyckligt och tråkigt att vi pratar om nedläggning mitt i terminen. Men nu är vi i den situationen sen vi fick brevet från rektorn, sa ledamoten tillika ordföranden i utbildningsnämnden Malin Ängerå (S).

När skolan kommer läggas ner och vad som ska hända med de tolv elever som går på skolan i dag är inte klart.

Socialradikala demokraterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet.


Erik Bergström

0651-58 50 56
erik.bergstrom@ljp.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy