Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

"Nu är det bara att flina och vara glad"

Närmare 25 000 lotter fanns med i dragningen i tävlingen "Känn dig som miljonär för en dag". Åke Hedman var den som vann. På torsdagen var det dags. Åke shoppade upp 25 000 kronor i Ljusdal. Här kan du se bilderna från dagen.

Carina Andersson från Ljusdal i centrum skålar med vinnaren Åke Hedman inför den stundande shoppingrundan.

Annons

I måndags fick Åke Hedman, 56 år, från Los veta att han vunnit 25 000 kronor som han under en dag skulle få göra av med på butiker i Ljusdal.

Tävlingen var ett samarbete mellan Ljusdal i centrum, Ljusdals-Posten och Ljusdals BK. Ett stort antal butiker i Ljusdal deltog också i tävlingen och det var på dessa vinnaren sedan fick shoppa upp pengarna.

– "Onödigt" var nyckelordet för dagen, säger Åke Hedman.

Ljusdals-Posten fanns med under hela shoppingdagen och här kan du se bilderna.

"Miljonären" Åke Hedman skjutsades under dagen runt i en elbil, som kördes av Ljusdals BK:s Axel Nilzon.

Annons

Annons

10.00 görs det första stoppet inne på Rosehills blommor. Åkes bästa köp under dagen inhandlas här. Ett citronträd. "Det skulle jag aldrig ha köpt om det inte vore för det här", säger han.

Åke Hedman hade en lista på vad han skulle få med sig hem efter shoppingrundan. "Det känns som att man måste planera lite innan man gör en sådan här sak", säger han.

10.00 var det dags för skoshopping. Två par skor inhandlades. "Förut har jag nött på ett par skor om året, det känns lyxigt att helt plötsligt ha flera fungerande par", säger Åke Hedman som här får hjälp med skoprovning av Marita Forslund.

10.30 Ericssons bokhandel. "Jag tittade inte på priserna en enda gång, det kommer nog aldrig mer att hända, det kändes fantastiskt", säger Åke Hedman.

10.50 kommer Åke Hedman till Elbutiken. Här köper han en rakapparat, en vattenkokare och en diskmaskin och får hjälp av Tomas Wickman. "Diskmaskinen var ett förnuftigt köp i alla fall, för vår är trasig", säger Åke.

Annons

11.00 är det dags för sista stoppet för dagen, P.O. radio och tv, där Åke Hedman köpte en tv, en mobiltelefon som överraskning till sin fru, samt en surfplatta. Här betjänas han av Thomas Bryngelsson.

Annons

Shoppingdagen avslutades med en lunch på Järnvägs i Ljusdal.

Pengarna tog slut 11.20 och Åke kände sig nöjd och glad. "Det är bara till att flina och vara glad", säger han.


Moa Fredholm

moa.fredholm@ljp.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy