Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Två rockare tar över musikaffär

Bollnäs Musikcenter blir Musikaffärn och akustiskt blir rock´n´roll när Tommy Östlund säljer till Per Ryberg och Johan Bergkvist. På torsdag öppnar de nya ägarna med utförsäljning av gammalt för att bereda plats för nytt.

Per Ryberg, till vänster, och Johan Bergkvist har köpt Bollnäs Musikcenter av Tommy Östlund. På torsdag öppnar Musikaffärn, som blir det nya namnet, men det dröjer en dryg vecka till stället är tip top.

Annons

Per Ryberg, 39 år, är väl mest känd för sin studio i Häggesta. Där har han spelat in artister som Takida och Åsa Jinder. De senaste tolv åren har han försörjt sig på sin studio och han tänker inte helt ge upp den bara för att han öppnar musikaffär.

- Studion blir kvar. Fast på halvtid, slår Ryberg fast.

När han inte spelar in spelar han gärna själv. Bland de band han lirat med genom åren märks Averon. Nu är han gitarrist i Sundsvallsbaserade The Citadel.

Annons

Annons

Johan Bergkvist, 32 år, tänker köra heltid i nya affären. Han vill inte göra så mycket väsen av sig, men när Ryberg säger att "Johan är en bättre musiker än vad jag nånsin kommer att bli", kryper det fram att han är en basist av rang.

Bergkvist hittar vi i coverbandet Power Trip och han har spelat med bland andra Jan Johansen och Noice, som gjort comeback efter att ha varit riktigt stora på tidigt 80-tal.

Uthyrning av ljudanläggningar och instrument samt ett bredare sortiment är några nyheter de nya ägarna tänker satsa på, liksom att serva och reparera instrument.

Säkert blir Musikaffärn också ett ställe att hänga på. Bergkvist och Ryberg har ett stort kontaktnät och många har redan varit utanför och kikat in genom fönstren.

Fast det gäller förstås att en och annan köper någonting också.


Bengt Boman

bengt.boman@ljusnan.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy