Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ägnar oss inte åt överbudspolitik

Annons

Thoresen inledde kritik av oppositionens tillkortakommanden och ovilja att ta ekonomiskt ansvar i en debattartikel i Hudiksvalls Tidning den 17 mars. Den samlade oppositionen klargjorde i svar 23 mars att beslutsunderlaget om över 20 miljoner kronor i besparingar kom på bordet mötesdagen, och att vi inte ville vara med om en sådan ordning.

Sådan självklar kritik kunde inte Thoresen ta utan måste den 26 mars späda på med direkta osanningar för att stärka sin position. Jag önskar att vi i stället kunde använda våra krafter till konstruktivt arbete för kommunens bästa men följande måste jag bemöta:

Thoresen påstår att Miljöpartiet ingår i den borgerliga kartellen trots att han vet så inte är fallet. Vi ingår i den samlade oppositionen.

Tvärt emot vad Thoresen påstår deltar Miljöpartiet inte i någon överbudspolitik när det gäller investeringar. Vi har med tanke på det ekonomiska läget tvärt om sagt nej till badhus på 137 miljoner kronor. Vi har sagt nej ett förtäckt företagsstöd i form av en fiberoptisk satsning på 71 miljoner kronor. Ett projekt som dessutom innehåller en kalkylerad risk på ytterligare 5,8–11,8 miljoner kronor. Därutöver har vi som bekant även sagt nej till 30 miljoner kronor för en fjärde fil på E4.

Vi är mer intresserade av att ha en skola som fungerar, ett äldreboende anpassat för aviserade behov och kraftfulla åtgärder som räddar vårt klimat. Till det vill vi använda våra skattepengar.

Ett litet tillägg. Jag har just fått min första månadslön som gruppledare. Tretusentrehundratre (3 303) kronor, minus skatt. Jag kan lova Thoresen och mina väljare att jag skall göra rätt för det arvodet.

Ny gruppledare för Miljöpartiet i Hudiksvall

Annons
Annons