Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Delsbofaks imponerade stort på Bollnästravet: "Stark och rejäl"

Jan-Olov Persson-tränade Delsbofaks verkar inte vansläktas och har faktiskt börjat karriären bättre än helbrodern och miljonären Smedsbo Faksen.

Delsbofaks är nämligen obesegrad efter tre starteroch nu vann han på strålande 1.31,5/2 140 meter i ett lopp som stördes av ett flertal galoppörer, däribland storfavoriten Prince C.K. Delsbofaks fick inte heller någon pangstart, men fick snabbt upp farten.

– Det var lite dålig servo på honom i volten, så det var tur att det var ett litet fält, sade körande Ulf Ohlsson

– Sedan kändes han stark och rejäl, sade körande Ul fOhlsson sedan hästen avslutat i 1.28,1-fart sista tusen.

Inom V64 blev det spetssegrar, med ett undantag. Lars-Erik Karlssons Alfie spurtade till karriärens tredje seger.

7-åriga Alfie har stångats i tuffa årgångslopp under hela karriären och tog sina två segrar som 5-åring. Två år äldre verkar hon fortranade ha en hel del ogjort.

– Äntligen, utbrast Lars-Erik.

– Jag skulle egentligen inte styrt på så tidigt, fortsatte han efter att han vikit ut i spåren redan 400 kvar.

Men Alfie höll farten och avgjorde knappt före Lill Maria.

– Jag hoppas inte det ska ta så lång tid till nästa gång, vi tar den i nästa start, avslutade Karlsson efter Alfie seger på 1.25,4/2 160 meter.

Ulf Ohlsson öppnade kvällens V64-omgång med storfavoriten, Daniel Redén-tränade Stand Bayou. Segertiden blev 1.16,0/2 640 meter.

– Fick trycka till lite för att få ledningen, men sedan tyckte jag att han vann med krafter kvar, sade Ohlsson som även avrundade omgången med en spetsseger.

Patri Salmela-tränade Lady Zappa var snabbast från start och höll sedan undan i en rafflande avslutning.

– Hon öppnade bra och avslutade också riktigt snabbt och det gick nedåt 1.10-fart sista 500 meterna, sade Ohlsson efter segern på1.14,3a/2 140 meter.

Ledning hela vägen blev det även för Björn Röcklinger och Micael Demmers-tränade Västerbo High Five i ett rivigt lopp där segertiden blev1.15,8a/2 140 meter.

Tredje raka spetssegern blev det genom Per Linderoth och Papiljotte som svarade innerspåret i en snabb inledningen och sedan hade allt under kontroll.

– Vi har inte övat speciellt mycket, men det känns som att hon kan det här och är väldigt förnuftig, berömde Per efter segern på 1.17,4/2140 meter.

Troels Andersens Unexpected var inte oväntat snabbast ut i sitt lopp och efter att ha varvat på lite drygt 1.20,0 höll han undan hela vägen.

– Han känns stor och fin och stark och klok. Jag tycker att han är bra, sammanfattade Troels efter segern på 1.17,1a/2 140 meter.

Troels som även avslutade kvällen på samma sätt med OboyC.D. Segertiden blev 1.16,1a/2 140 meter.

Peter G Norman inledde kvällen med egentränade Castlemansom ledde från start till mål och vann på 1.18,1/2 140 meter. Castleman är en helbror till bland andra Googla och Maximillian som båda tränas av Claes Liljeqvist.

– Det är en häst som visat sig tidig och är otroligt kvick från början, sade Peter G Norman.

Niclas Westerholm fick en pangstart med My Night som tidigt satt i spets och vann utan större åthävor via 1.16,5 sista tusen.

Lassos Viking avslutade starkt för Claes Eskilsson och avgjorde kort före mål till karriärens andra seger.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons