Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petter på väg uppåt igen

Inför jul- och nyårsuppehållet låg Petter Hanssons AS Monaco sist i Ligue 2, den franska andraligan.
Men efter en tung period har Petter och laget fått luft under vingarna och har klättrat över nedflyttningsstrecket.

Annons

Efter den förra säsongen åkte klassiska storlaget AS Monaco ur Ligue 1, Frankrikes förstaliga.

Till stort förtret och besvikelse för både fans, klubb och spelare.

Efter en hel del funderande fram och tillbaka valde Stugsundssonen Petter Hansson att följa med laget ner till Ligue 2 för att göra sin andra säsong i klubben från furstendömet på den franska Rivieran.

En säsong som inte blivit vad vare sig Petter eller Monaco hoppats på. I stället för att tillhöra topplagen för en snabb comeback till Ligue 1 har Monaco tvingats att kriga för att klara ett nytt kontrakt.

Och med tio omgångar kvar att spela har Monaco lyckats kravla sig precis över nedflyttningsstrecket och har i dagsläget tre lag bakom sig.

Vad beror det på att ni har lyckats hitta lite form, Petter?

– Egentligen spelade vi ganska bra innan nyår också och tog lite poäng efter några oavgjorda matcher. Efter nyår tog vi några segrar, men under transferfönstret i mitten av januari fick vi in nio nya spelare. Och då fick vi börja om lite igen. Men nu på slutet har det gått ganska bra.

Hur har spelet och tillvaron varit för dig efter nyår?

– Jag var på sidan i början av året men har spelat de tre senaste. Nu åkte jag på en utvisning senast (mot Tours i 0–0-matchen på bortaplan) och kommer att missa nästa match (hemma mot Chateauroux på fredag). Jag hoppas att det bara blir en matchs avstängning men det kan bli två. Och då får jag väl vänta på min tur igen, skrattar Petter.

Annons
Annons
Annons