Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson jagar ny championtitel

/

Tomas Pettersson var segerrikast på Bollnästravet 2008.
När banan öppnar på onsdag inleds jakten på en ny championtitel.
– Chansen finns där så klart. Jag har ett stort stall med många hästar som är lämpliga för Bollnäs, säger Tomas.

Annons

Med 56 hästar i träning på Runemo Gård är Tomas den i särklass störste tränaren på Bollnästravet. För tillfället har han inga jättestjärnor i stallet, men desto fler som kan tampas om segrarna i vardagstravet på mindre banor som Bollnäs.

– Största hoten i kampen om titeln är väl Sören Eriksson och Ulf Ohlsson. Sen vet man ju inte hur Lönn (Thomas) och Peter M Andersson gör. Det gäller att hästarna får vara friska, säger Tomas.

– Det var roligt och något man sett fram emot och även ett mål vi satte upp förra året, säger Tomas, som även var nöjd med resultatet för stallet.

– Det är mitt klart bästa år, men det finns alltid saker man vill förbättra. Och det är kanske en bra egenskap att inte bil nöjd, de hästar som inte funkar tar upp mycket av ens tankar.

I år har han fortsatt stora förhoppningar på sexårige First Chill, som i fjol vann ett V75-lopp på hemmaplan och sprang in över 300 000 kronor.

– Han har hamnat i en tuff klass men har kapacitet för att hävda sig bra där om han löper upp till det han visade i fjol, säger Tomas.

Annons
Annons