Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Vart tog debatten om polislönerna vägen?

/
Insändare

Är det så att polisförbundet har nöjt sig med ett löfte om fler poliser? undrar "Lella".

Jag arbetar själv inte som polis men min son gör det. Vi hade honom på besök i helgen och kom då in och diskuterade deras löner. Fick då till mig att han har en lön på cirka 25 500 efter fem års arbete. Nu ska sägas att han trivs otroligt bra med det yrke han valt men jag måste ändå ifrågasätta deras lönesättning. Tänk er själv att dagligen bli utsatt för kränkningar, bespottning, hot och våld, samtidigt gå till arbetet varje dag och göra en insatts för att vi vanliga medborgare ska känna oss trygga. Har också upplevt hur han på stan i det civila blir påmind om det jobb han har genom olika utryck från människor han haft att göra med i tjänsten.

Alla diskuterar högre löner men debatten för denna grupp måste ha kommit av sig. Eller är det så att polisförbundet har nöjt sig med ett löfte om fler poliser? Ni bör nog ta hand om de ni har och se till att de kan leva på sin lön så att dessa med erfarenhet inte försvinner från kåren.

Sonen informerade mig om att de har väldigt bra försäkringar. Är det då så att de måste råka ut för en olycka eller i värsta fall något värre innan deras familjer kan leva på en polislön? Då är det för sent. Detta är något som vi inte vill uppleva, vi i hans närhet.

Börjar nu förstå varför det bara debatteras fler poliser. Är detta ett sätt att överskyla deras lönesättning? Se till att få behålla dessa som varit med ett tag. De behövs för att utveckla alla nya som kommer, och detta gäller inte bara hos polisen.

Vad jag förstår så har ni inte strejkrätt. Det har väl polisförbundet förhandlat bort eller?

Ni behövs! Synd att ni är bakbundna.

Lella

Har du också något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons