Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: ”Kommunal dikeskörning”

Hudiksvall kommun bryter mot kommunallagen, skriver tre SD-politiker som får Svar direkt från Annica Westerberg, arbete och integration.

Annons

Det finns ingen tvekan om att Hudiksvall kommun varken kan läsa kommunallagen eller hushålla med skattebetalarnas pengar. Det har framkommit att Hudiksvall dels köpt in en bil med dubbelkommando för att användas vid övningskörning och dels att det endast är en grupp som prioriteras och ges en gräddfil till körkort. Helt galet. Som lök på laxen sker det på de kommunanställdas tid på skattebetalarnas bekostnad. Det finns många föräldrar som inte har råd att övningsköra med sina barn av olika anledningar. Dessa barn får ingen hjälp av kommunen utan det är endast ensamkommande ungdomar som får den servicen. 

Privatägda körskolor utsätts för konkurrens ut av kommunen som låter anställda på betald arbetstid agera körskolelärare trots att de saknar formell utbildning. Det hela låter som finn fem fel men tyvärr är det verklighet. Frågan är hur mycket det har kostat oss skattebetalare och om det finns fler lagar och regler som kommunens tjänstemän anser inte behöver följas?

Patrik Nilsson (SD)

Fredrik Forslund (SD)

Torbjörn Eriksson (SD)

Svar direkt

Kommunernas ansvar för ensamkommande barn medverka till att barnet får god vård och fostran och i övrigt gynnsamma uppväxtförhållanden så långt det är möjligt utforma vården tillsammans med barnet eller den unge och hans eller hennes gode man eller särskilt förordnade vårdnadshavare verka för att barnet får den hälso- och sjukvård och tandvård som hon eller han behöver verka för att barnet får lämplig utbildning stödja barnets etablering i samhället.

Barnen har inga föräldrar i landet varför kommunens verksamhet ska täcka upp vad en förälder normalt gör förutom mat och boende ex läxläsning, stöd till fritid, fostran mm.

Verksamheten behöver en bil för att kunna sköta sina åtaganden kring utslusslägenheterna som ungdomarna bor i. När bilen anskaffades beställde man även dubbelkommando för att också kunna använda den för övningskörning om någon ungdom önskade att övningsköra. Syftet att kunna ta körkort för att lättare etablera sig på arbetsmarknaden. Dubbelkommandot var utifrån en arbetsmiljöåtgärd för personalens säkerhet. Sedan 2010 har det varit ett fåtal barn som nyttjat denna möjlighet, eftersom det krävs egna medel för att gå på körskola för teori och körlektioner. De få barn som nyttjat detta måste vara en fördel för trafikskolorna. Skulle dessa barn inte fått möjligheten att övningsköra med personalen så har de aldrig haft ekonomi att gå vidare och ta ett körkort. I stället har verksamheten sett till att körskolorna fått fler kunder.

Annica Westerberg

verksamhetschef arbete och integration

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons
Annons