Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppåkare till Eriknäsbo

Med hela fem VM-förare på startlinjen blir helgens tävlande i isracingserien extra sevärd. På lördag är det race på Gävle Motorstadion och dagen därpå doftar metanolen tät i Eriknäsbo, Bollnäs.

Annons

Riktigt starkt startfält blir det i Rörberg när Isracingserien körs.

Redan fredag kväll är förarna igång med tredje deltävlingeni serien i Hallstavik. Inför densamma toppar Örnsköldsvik tabellsammandraget tillsammans med Strömsund.

De förstnämnda kan skryta med hela tre VM-åkare i laguppställningen, 58-årige veteranen Stefan Svensson, dennes son Niclas Kallin-Svensson samt 19-årige jättelöftet Ove Ledström (han tävlar även i denryska ligan i år).

Ångermanlänningarna är lite smått favoriter, men utmanas av Strömsund. Dessa har ryssen Daniil Ivanov i laguppställningen, 2013 års individuella världsmästare och en av världens absolut snabbaste i sporten. UngeJimmy Olsén lyckades även han kvala in till årets VM-serie, som inleds i Togliatti, Ryssland, första veckoslutet i februari.

– Dethär blir ju knallhårt. Vilket startfält, kommenterar Gävles lagledare Anna Wästersved.

Själv har hon finske Tomi Tani som den mest meriterade. Även Andreas Westlund har imponerat i säsongsinledningen och debuterar nu på hemmaplan i Rörberg .Jonas Andersson och Albin Lindblom kompletterar, liksom landets äldsta isracingförare, 72-årige(!) Conny Fastesson.

Bockarna Bollnäs har som vanligt Gun-Marie Svensson som lagledare. Tomi Norola, Finland, samt Jo Saetre från Norge utgör det internationella inslaget. Intressant comeback gör Bergsjökillen Viktor Svensson efter sin skada i seriepremiären i Strömsund för en månad sedan. Övriga två i laget blir Anders Håkansson samt Michael Jarl, den sistnämnde byts ut i Eriknäsbo till 15-årige holländaren Jimmy Tuinstra.

Att Örnsköldsvik och Strömsund gör upp om segern under de tre dagarnas tävlande torde stå utom tvivel. Liksom att Gävle får tampas med Bockarna om ”bronset”.

Men mer intressant blir att följa VM-åkarnas interna uppgörelse. Kvintetten har förutsättningar att bjuda på rejält med raffel, och spektakulära körningar.

Annons
Annons
Annons