På helahalsingland.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Flygplatsen förblir stängd

+
Läs senare
/

I onsdags skickades flygplatscertifikatet för Helsinge airport tillbaka till Transportstyrelsen. – Nu har vi nått vägs ände, säger flygplatschefen Göran Hansson.

Helsinge airport har varit stängd sedan förra året. Men fram tills i onsdag hade Söderhamns kommun och Helsinge airport fortfarande kvar certifikatet för att driva en instrumentflygplats.

Det har därmed funnits en teoretisk möjlighet att öppna flygplatsen igen.

– Men nu har vi skickat in certifikatet. Om det är någon som vill göra det nu måste de börja om helt från början, säger Göran Hansson.

En anledning till att tillbakalämnandet av certifikatet har dröjt är att Göran Hansson och Söderhamns kommun arbetat in i det sista med att hitta en alternativ lösning.

– Vi har väntat svar från några intressenter och hade en deadline förra veckan. Men nu har vi fått svar att det inte fanns någon bärande affärsplan, säger Göran Hansson och fortsätter:

Nästa uppgift för Göran Hansson blir att slutföra inventeringen av flygplatsen. Enligt honom ska det med värde säljas, resten skrotas.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons