Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera hundra har besökt Konstudden

/
  • Mellan 500 och 600 besökare noterades i mitten av augusti. På Konstudden kan man se flera av Sylvia Darnells målningar, fotade och sedan utplacerade i mossan. Själar som vistas fritt i naturen. Fram till sista augusti visas utställningen Konst på udden.
  • Marianne Ling har gjort denna naturskulptur av Artemis, naturlivets och jungfrulighetens gudinna i den grekiska mytologin.
  • Marga Boustedts flätade älg var inte lätt att göra. Marga fick arbeta hårt för att få den som hon ville ha den.
  • Denna fjärilsgestalt på vattnet är ett grupparbete som är skapat tillsammans.
  • Sylvia Darnell har gjort näckrosorna i vattnet.
  • Några av verken är utplacerade på vattnet. Det mest spektakulära är

Konstudden i Svabensverk har varit välbesökt i sommar. Men snart plockar man ner utställningen Konst på udden.

Annons

Gästboken vittnar dessutom om mycket nöjda besökare. Många har uppskattat konstverken och konstinstallationerna. Inför nästa sommar blir det troligen även ett samarbete med kulturföreningen i Skattungbyn.

Kanske är det fler byar som hakar på och ordnar konstutställningar ute i det fria och sedan kan man hjälpas åt att marknadsföra varandras utställningar.

Besökarna ska kunna åka mellan de olika platserna.

De tankarna har Marga Boustedt, som är en av de konstnärer som har ställt ut på Kolhusudden i Svabensverk i sommar.

Konstudden har blivit ett projekt att samlas kring i Svabensverk. Många har varit med och hjälpt till att skapa denna upplevelseplats med Sylvia Darnell som drivande kraft. Har det saknats räcken i någon brant, så har Svabensverks-borna hjälpt till att göra sådana till exempel.

Marga Boustedt berättar att på udden stod förr ett jättestort kolhus. Än i dag kan man hitta kolbitar på marken. Träkolet fördes till den intilliggande masugnen och järnframställningen där.

Ett stort arbete som gjordes först var att gallra bland sly och busk ute på udden. Man var ute och röjde redan i mars. En jättekase vittnar om detta arbete.

Marga Boustedt guidar runt på Kolhusudden. På några ställen kan man sitta ner och spana ut över vattnet. Lugnet och tystnaden bidrar till den meditativa stämningen. Vid strandkanten hörs det spröda ljudet av ett vindspel.

Utställningen på Kolhusudden sträcker sig efter en stig som går udden runt. Besökaren kan se flera av Sylvia Darnells målningar, fotade och sedan utplacerade i mossan. Själar som vistas fritt i naturen. Det gäller bara att vara skärpt för att upptäcka dem.

Några av verken är utplacerade på vattnet. Det mest spektakulära är "Sjörået" placerat i en båt på vattnet. Spöket i folkmun, eftersom det onekligen ser ut som ett sådant.

Mer läsning

Annons