Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oviss framtid för Röde camping

/

Efter en skriftväxling med miljökontoret har Börje Lindblom rivit och renoverat campingstugor - men om framtiden vet han inget.
– Den här sommaren blir avgörande för mitt beslut.

Annons

Stugorna på området - som låg intill dåvarande Riks 13 - byggdes på 1960-talet av Börje Lindbloms farbror.

– När han dog för några år sedan köpte jag in området - det är sex hektar stort, berättar Börje, som drivit campingen de senaste åren.

Men efter att klagomål kommit in konstaterade miljökontoret förra våren att vissa av stugorna måste åtgärdas omgående. Så skedde inte, och för drygt en månad sedan fick Börje Lindblom ett föreläggande från miljökontoret att redovisa vad han gjort på campingområdet.

– Jag hade annonserat i fjol, och hade köpare till ett par av stugorna, men de kom inte och hämtade. I år gick det inte att göra något åt dem, så jag har rivit två och reparerat sex av stugorna. Nu ska jag bara måla utvändigt också, och så har jag hyrt bajamajor till den här sommaren, säger Börje.

Elva stugor finns nu kvar på området. Till helgen är de uthyrda - då hålls tionde upplagan av Mid Sweden Nat's, bilmötet som Mid Sweden Rebels arrangerar, på Röde camping. Därefter är campingens framtid tämligen oviss.

– Området ligger nära E4, så det är ett bra läge på så vis, för många stannar till nu på sommaren. Här finns ju både bensinmackar och matställen, och flera besöker Gränsfors bruk och många är förvånade över att det finns så mycket i lilla Gnarp. Men jag är ju pensionär och vet inte hur länge jag får vara frisk - jag vet inte hur jag ska göra.

– Jag hoppas campingen kan bli kvar, men jag funderar på att sälja - det finns en handfull företag som hört av sig. Den här sommaren blir avgörande för hur det ska gå i framtiden - och kanske ska jag sätta upp till salu-skyltar redan nu till helgen, säger Börje Lindblom.

Annons
Annons
Annons