Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Tal om avhopp hotar inte projekt i Los

/
  • Så här ser den ut, akutbilen i Los, även om den inte är färdigutrustad. Projektet följer planen trots tal om avhopp.

Det börjar bli klart med bemanningen av den akutbil som dygnet runt ska ersätta dagambulansen i Los. Talet om avhopp bland sökande stör inte arbetet.

Det hävdar Region Gävleborgs ambulanschef Jörgen Tranevik och säger att det tvååriga projektet där regionen samarbetar med Ljusdals kommun går enligt plan.

– Vi har åtta personer med rätt kompetens och som motsvarar de krav vi ställer som ska arbeta i Los. Vi börjar introduktionen som planerat i september, säger Jörgen Tranevik.

Initierade källor har till tidningen uppgett att ambulanspersonal som sökt akutbilsjobben i Los dragit tillbaka ansökan.

Det är också uppgifter som Jörgen Tranevik tagit del av.

– Det kan vara så att tidsfaktorn för att komma till och från Los spelat in och fått några att tappa intresset. Men vi har inte bara sökande från Ljusdals- och Delsboområdet utan även från till exempel Hudiksvall och Bollnäs. Så vi klarar det här, säger Jörgen Tranevik.

Dagambulansen i Los har enligt statistik haft få utryckningar i närområdet och ofta anlitats på annat håll vid behov.

I början av juni hölls ett offentligt möte i Los där planerna på akutbilen presenterades och där det då framgick att nyordningen innebär bemanning dygnet runt för snabba insatser så att inte dyrbar tid går till spillo i väntan på ambulans.

Det är också tänkt att den nämnda personalen ska kunna göra andra sjukvårdsinsatser i Losbygden när det inte är utryckningar.

– Det här upplägget med ett samarbete med kommunen och dess sjuksköterskeresurs stärker närvaron i Los. Så personligen tror jag att det blir så bra att det lever vidare även efter de två år som projekttiden omfattar, säger Jörgen Tranevik.

I sammanhanget ska också nämnas att räddningstjänstens värn i Los och Tandsjöborg sedan tidigare finns tillgängliga för insatser i väntan på ambulans men att de inte har jourtjänstgöring.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons