Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Samlar till hjärtstartare

Losborna kraftsamlar för att få minst en, helst två hjärtstartare till bygden. en insamlig pågår och där har Losborna visat sig riktigt generösa.

En hjärtstartare ökar chansen rejält att överleva vid ett hjärtstopp. I dag finns en hjärtstartare i Los på dagstid när ambulansen finns på plats. Övriga tider på dygnet finns ingen hjärtstartare i bygden. det är det som förr bygderådet i samverkan med Röda Korset att starta en insamling för att kunna köpa in en, helst två hjärtstartare.

Bidrag till hjärtstartaren kan sättas in på bygderådets konto eller via Röda Korsets bössa, som placerats hos Bengtssons grill.

– Losborna har varit mycket generösa, säger Sofie Lerjerud på Bengtssons grill. Hon berättar att många bidrag hittills lämnats i bössan.

När det under sportlovsveckan 1-9 mars arrangeras en vintervecka i Los kommer det att göra extra satsning för insamlingen till hjärtstartare. Bengtssons grill kommer man att skänka varierande tio och 20 kronor per såld hamburgare till insamlingen. När det arrangeras vintermarknad vid hälsingegården Lundbergs i byn kommer det att säljas bakelser, som Losborna bakat. Behållningen från den försäljningen kommer oavkortat att gå till insamlingen till hjärtstartare.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons