Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapande temadagar i skolan

/
  • De har gjort en berättelse och filmat den. På torsdag började redigeringsarbetet för Simon Nordin, Gustav Numelin, Oskar Nilsson, Geir Johansen och Kalle Holm.
  • Sigrid Yildiz och Olivia Hildingsson är ett av filmteamen som jobbat i Ede skola, den här veckan. Temadagarna handlar om vänskap och relationer.
  • Alla elever ska delta i alla momenten: drama och film, och i diskussionerna om vänskap, relationer och kroppens uttryckssätt.

Den här veckan står relationer och vänskap i fokus, på Ede skola i Delsbo. Sätten att närma sig ämnet är många: det är film och workshops.

Annons

Temadagarna sker genom statens försorg, närmare bestämt genom ett anslag som öronmärkts för skapande aktiviteter i skolan. I Ede skola inleddes den här veckan med att eleverna fick lära sig lite om att filma: om dramaturgins mysterier, och om teknikens gåtor.

– Det handlar om att eleverna ska bli medvetna om kroppens uttrycksmedel, och de får öva på till exempel hur man uttrycker vänskap och tillit, berättar läraren Ann Björkgren.

Annons
Annons