Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Servern kraschade när anmälan till Ladies run öppnade

/

Att Ladies run är populärt fick arrangörerna av Glada Hudik Summer Week bevis för när anmälan för årets upplaga öppnade i tisdags. Trycket var så stort att servern kraschade, och det tog en timme innan man löst serverkraschen.

Annons

På de två år som Ladies run har körts i samband med Glada Hudik Summer Week, har arrangemanget blivit omåttligt populärt.

Antalet deltagare är begränsat till 40 bilar, annars skulle det ta för lång tid att genomföra, och de 40 platserna i tävlingen är eftertraktade.

I tisdag, klockan 19.00, skulle anmälan öppna via webben.

Två timmar innan, klockan 17.00, testade arrangörerna att allt funkade.

– Och under den tiden kom det in fem anmälningar. Två timmar innan satt de alltså och väntade, säger Bengan Holmberg i arrangörsstaben.

De fem som anmälde sig innan utsatt tid fick göra om sina anmälningar klockan 19.00.

Men det var lättare sagt än gjort. Klockan 18.58, två minuter innan anmälan öppnade, kraschade servern av trycket.

– Det var sånt tryck att vi inte ens kom in på sidan för att återställa felet. Vi var tvungna att gå ut på Facebook och uppmana folk att stänga ner sidan så att spärrarna släppte, säger Bengan Holmberg.

Klockan 20.00 hade man löst serverproblemet, och då ramlade det in över 100 anmälningar på en gång.

Nu är det arrangörernas uppgift att sammanställa anmälningarna och se vilka 40 som kom först och kan erbjudas plats i årets upplaga av Ladies run, och vilka som kommer med på reservlistan.

– Det kommer nog att ta ett par dagar, men det här bevisar vilket otroligt intresse det är för Ladies run, och det tycker i är jättekul, säger Bengan Holmberg.

Ladies run kommer i år att köras fredag den 21 juli.

Se höjdpunkterna från 2016-års Ladies run här

Här är bilder från 2016-års cruising

Annons
Annons
Annons