Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Regionens kristdemokrater på studiebesök på Forsa folkhögskolas afasikurs

/
  • Här syns riksdagsledamoten Annica Eclund KD tillsammans med Jonathan Bystedt, kursdeltagare på Afasikursen på Forsa folkhögskola. Till höger regionrådet i opposition Ingemar Kalén, KD.

Afasikursen på Forsa folkhögskola bjöd in ledamöterna från alla representerade partier i Regionens hälso- och sjukvårdsnämnd till skolan.

Annons

Syftet med besöket var att sprida kunskap om de möjligheter och hinder en människa möter efter en förvärvad hjärnskada.

Kristdemokraterna tackade ja till inbjudan. Förutom politikerna från Gävleborg deltog också partiets talesperson i utbildningsfrågor och ledamot i utbildningsutskottet, riksdagsledamot Annika Eclund.

Under besöket den 7 februari 2017 fick de inbjudna ta del av berättelser om de svåra utmaningar som följer efter en hjärnskada. Allt ifrån nedsatt kroppsfunktion, begränsad språklig förmåga, afasi, faktorer som ofta leder till ett förändrat socialt sammanhang och som i sin tur påverkar måendet.

Kursdeltagarna får träna och förbereda sig inför det nya livet och man jobbar då utifrån folkhögskolans pedagogik och arbetsmetodik. Afasikursens historia sträcker sig 25 år tillbaka.

Internatboende medför ofta dubbel boendekostnad för kursdeltagaren och för många presumtiva sökande blir detta ett stort hinder. Ett ekonomiskt stöd för att möjliggöra en finansiering är därför av största vikt.

Efter informationen och frågestunden träffade studiebesökarna kursens deltagare för att få ta del av deras vardag och tankar om framtiden.

Karin Enström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons