Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästtjej ser sig själv på tv

/

Ida Hansemon har nästan blivit lite kändis som deltagare i tv-programmet Ponnyakuten, och har till och med fått skriva autografer.

– Det har varit roligt, men lite pinsamt att se sig själv på tv, säger hon.

Annons

Det har nu gått åtta veckor sedan det första avsnittet visades av tv-serien Ponnyakuten, där elvaåriga Ida Hansemon från Röste finns med som deltagare. Hon är med i programmet tillsammans med sina hästar Casanova och Killy Cloghan Jewels. Casanova är bara tre år, och Ida behövde hjälp med att rida in honom.

När tidningen kommer på besök i stallet vilar Casanova upp sig hos en kompis ett tag, men Killy Cloghan Jewels finns kvar hemma hos Ida och familjens andra fyra hästar. Inspelningen ägde rum i Ystad, två veckor i somras. Dit åkte Ida själv, hundra mil hemifrån, tillsammans med sju andra deltagare från olika delar av Sverige.

Sju av sexton avsnitt har nu visats i SVT. Varje söndag samlas familjen i tv-soffan för att se programmet.

– Det var lite pinsamt att se sig själv på tv i början, men jag tycker det är bra filmat och så, säger Ida.

Det har alltid varit Idas dröm att få vara med i Ponnyakuten. När programledaren Tobbe Larsson ringde och sa att hon blivit utvald blev hon jätteglad.

– Det var en stor upplevelse, och jag har lärt mig jättemycket.

Efter inspelningen har hon fortsatt att ha kontakt med de andra deltagarna. De har tillsammans bland annat besökt både Globen Horse Show och Göteborg Horse Show. Den senare ägde rum för bara någon vecka sedan.

– När vi åt frukost på hotellet hade jag på mig en jacka jag fått av Ponnyakuten, och folk tittade jättemycket. På mässan fick jag till och med skriva autografer.

Annons
Annons
Annons