Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla tre dömda vill bli frikända från mordet

Dennis Jonsson, dömd till 12 års fängelse för mordet på Christian Larsson, vill bli frikänd från mord.

Det går inte att veta om offret levde när han knivhögg honom, skriver hans försvarsadvokat i ett överklagande.

Annons

Ännu en av de dömda för mordet på Christian Larsson har överklagat tingsrättens dom. Dennis Jonsson, som fick det längsta straffet på 12 års fängelse, vill bli frikänd från mord.

Han erkänner att han gjort sig skyldig till grov misshandel och brott mot griftefriden. I lägenheten där Christian Larsson dödades har han bland annat sparkat offret och hållit en kniv mot hans hals.

Att han högg offret i bröstet med en kniv var för att förkorta offrets lidande, för ifall att han inte redan var död efter det våld han redan utsatts för, menar Dennis Jonsson. I sitt överklagande skriver hans försvarare Slobodan Jovicic att det inte går att döma hans klient för mord, eftersom det inte går att fastställa om offret redan avlidit när han delade ut knivhuggen.

Dennis Jonsson anser heller inte att han är skyldig att betala något av de nästan 180 000 kronorna i skadestånd till offrets anhöriga.

Däremot erkänner han att han har deltagit i hanteringen av offrets kropp under mordkvällen och kvällen därpå, när delar av kroppen grävdes upp och transporterades från skogspartiet i Viksjöfors till sjön Lill-Nien.

Överklagandet innebär att alla tre dömda för mordet vill bli frikända från brottsrubriceringen mord.

Annons
Annons
Annons